Право на отговор - Петър Коев, родител на ученик от 107. ОУ "Хан Крум" – София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Право на отговор по повод излъчено на 8 май интервю с участието на директора на столичното 107. ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш в "Денят започва". 

С екипа на предаването се свърза зрител, който се е разпознал в думите на г-н Калапиш, въпреки че името му не е споменавано в ефир:

"... Все по-често ставаме свидетели на ситуации, в които ние дори не можем да извикаме родителя в училище, защото той дори отказва да дойде в училище. На мен в последния един месец ми се налага да пиша писмо до работодателя на конкретен родител, защото има подаден сигнал за тормоз и агресия от други родители срещу неговото дете. Той отказва да дойде под претекста, че е ангажиран. Налага се аз да пиша писмо до работодателя, с молба да му осигури отпуск."

Ето и какво казва в правото си на отговор Петър Коев – родител на ученик от 107. ОУ "Хан Крум":

"В излъчено на 08.05.2023 г. в предаването "Денят започва" интервю с Данко Калапиш, същият, в качеството на директор на 107. ОУ "Хан Крум" – София, не един, а два пъти, си позволи да направи пряко внушение за лош пример пред зрителите, за това че, като родител ОТКАЗВАМ да се отзова на покана по подадена в училището жалба и създавам пречки в тази насока, което не отговаря на действителните факти и събития, а те са следните: В отговор на посочената от Калапиш покана, с писмо до 107. ОУ (вх. № 1108/19.04.2023 г.), съм ги уведомил, че в определения ден и час съм служебно ангажиран и нямам възможност да присъствам. В писмото изрично е уточнено, че нямам нищо против да присъствам на срещата, което по същността си не представлява отказ, а уведомление за наличието на обективна пречка. В писмото съм изискал от Калапиш до насрочването на следваща среща да бъде осигурен звукозапис на срещата; запознаване с жалбата; и срещата да се проведе в подходящо за двете страни време, съгласно ЗПУО. До момента никое от тези искания не е изпълнено. Изненадан съм от изтъкването на изпратено до работодател на родител писмо, с молба да му бъде осигурен отпуск, тъй като не ми е известно подобна възможност да е предвидена в нормативен акт. 

С уважение,             
Петър Коев – родител на ученик от 107. ОУ "Хан Крум" – София

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад