Стою Стоев: Правителство на малцинството на ПП-ДБ е алтернативата на нови избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ПП-ДБ единодушно са решили, че няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ, заяви в "Денят започва" зам.-председателят на ПГ на коалицията Стою Стоев.

Ако се стигне до втори мандат, ПП-ДБ ще предложат правителство на малцинството с ясна програма за 18 месеца. Ще търсят подкрепа от всички, но няма да приемат министри и "външни лица" от ГЕРБ.

"За политиките в нея смятам, че ще се намерят различни мнозинства и един такъв кабинет на малцинството има голяма вероятност да мине, защото това е единствената алтернатива да не ходим на избори", добави той.

Стоев уточни, че може да има промени в проектокабинета на ПП-ДБ, но цялостната му концепция няма да се промени.

"Смятам, че за различните теми ще се намерят различни мнозинства, но последните събития показват, че е нужна вече не само съдебна реформа, а и дълбока конституционна реформа", каза още той.

Повечето приоритети от програмата на ПП-ДБ на думи се споделят и от други формации в НС, коментира Стоев.

"Трябва да е ясно какво искаме от това НС да ни гласува като доверие и смятаме, че това са приоритетите пред страната. Ако някоя политическа партия реши да ги подкрепи и има мнозинство да си избере правителство, смятам, че и законодателните промени, които сме предложили, трябва да бъдат приети", посочи той.

Депутатът заяви, че проблемът с политическата зависимост в съдебната власт не може да се разреши с нормални законопроекти:

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад