За войната в прокуратурата и политическата криза - анализ на Мехмед Дикме

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изключително интересна е последната седмица, с толкова непредвидени политически събития. Едва ли някой е можел да предполага, че тези неща могат да се случат. Не бих казал, че е предварителен сценарий. Това е заигравка и опит за жертване в една определена посока, с оглед да се направи мнозинство и някакво правителство. Това заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в "Денят започва".

По думите му началото идва с изказването на Мария Габриел, че приоритет на нейно правителство ще бъде отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор.

"Едва ли това е нейна инициатива, със сигурност тя е получила разрешение от Бойко Борисов да го обяви публично. Въпросът е защо сега, а не преди 10 дена", коментира Дикме.

"През това време главният прокурор беше в САЩ, оттам като се върнат ръководители, стават събития. Дали някой не се е притеснил, че може главният прокурор да даде информация за някои неща и тук да има картбланш за по-сериозни действия? Не прави чест на прокуратурата публично да се държат по този начин", заяви Мехмед Дикме.

По думите му е изненадан от сваленото доверие от страна на ДПС към главния прокурор.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад