Как се прави правителство – коментират Даниел Смилов, Първан Симеонов и Антоний Гълъбов

Предаване: Панорама, 10.12.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Споразумението между четирите преговарящи политически партии е подписано. Президентът връчва мандата за съставяне на правителство. Какво свършва и какво започва със съставянето на новия редовен кабинет: в студиото на "Панорама" коментираха анализаторите Даниел Смилов, Първан Симеонов и Антоний Гълъбов.

"Свършва предварителният разговор, започва същинският спор, заяви политологът" Антоний Гълъбов.

За социолога Първан Симеонов свършва един "балкански консервативен стил" на управление и започва един либерално-западняшки. Надявам се, че свършва един период на криза за държавата, допълни той.

"Свършва една година с три парламентарни и един президентски избор и се надявам да имаме един период на редовно управление, в който страната да реши стратегически въпроси", коментира и политологът Даниел Смилов.

Атанас Пеканов: Парите по Плана за възстановяване не са застрашени

В студиото беше и вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, който коментира Плана за възстановяване и устойчивост и защо средствата по него ще се забавят.

"Надявам се, че започва усилена работа по засилване и изграждане на институциите, така че те да служат по най-добрия начин на обществото", коментира той подписването на коалиционното споразумение.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад