Как ще започне новата учебна година?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Остава малко повече от месец до началото на новата учебна година. Как ще започне тя попитахме Асен Александров, директор на 51 училище "Елисавета Багряна", и Цвета Брестничка, председател на Асоциация "Родители".

По думите на Асен Александров учебната година ще започне на 15 септември присъствено при максимално спазване на дисциплина, дистанция и дезинфекция. "Ще се стараем отделните паралелки да не се срещат, да не контактуват помежду си, така че, ако в кякоя паралелка се изолира положителна проба, да бъде лесно изолирана", обясни той. Директорът допълни, че учителите ще бъдат с предпазни средства и ще се движат на нужната дистанция сред учениците. Обмисля се поставяне на разделители по коридорите, както и използването на най-добрите и сигурни начини на дезинфекция.

Според Цвета Брестничка положителното е, че училищата ще имат свободата да направят собствена организация спрямо спецификата си. Освен това много важно е цялата организация да бъде ясно комуникирана към родителите, така че те да са наясно как е организиран целият процес. "Много се надяваме, че в протоколите, които се разработват в момента за всички училища, ще бъде отчетен опитът и препоръките от другите страни, в които учебната година вече започва", допълни тя. Брестничка припомни, че е наложително да се намери решение за децата, които нямаха устройства по време на дистанционното обучение, както и за тези със специални образователни потребности, в случай че се наложи да се премине към часове в неприсъствена форма.

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад