Как влияят пиратките на животните

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От организацията "Четири лапи" призоваха за отговорно честване на празниците и Нова година без фойрверки, тъй като животните изпадат в панически страх.

Международната организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, стартира социалната и медийна кампания „Красивото за нас е ужасяващо за тях“, с която апелира към отговорно честване на празниците.  

Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се превръщат в критични точки не само за хората - зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл представляват сериозна опасност и за всички животни покрай безгрижно празнуващите, алармираха от "Четири лапи". 
 

"Шумът и звукът са изключително стресиращи, кучетата и котките са с по-изострени сетива от хората, те чуват почти на 4 пъти по-далечно разстояние от хората. При такива светлини и ефекти могат да изпаднат дори в шокови състояния", заяви в "Денят започва" д-р Надежда Мечева - ръководител на клиниката за бездомни животни на организация "Четири лапи". 

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад