Събитията на 2021 г. през погледа на журналиста на БНТ Аделина Радева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С Аделина Радева водеща на обзора на БНТ "Събитията на 2021: Трудните избори" разговаряме за събитията на отиващата си година.


"Дадох си сметка, че в тези времена все по-бързо и забравяме. Става все по-важно да се връщаме към паметта. Това са нашите уроци, това е нашата най-хубава последна година, каквато и да е била, за да вървим към следващата. Работейки по обзора заедно с всички колеги в БНТ си дадох сметка, че са се случили толкова много неща, че за някои от тях аз съм си мислела, че са в минали години" коментира в студиото на "Денят започва" водещата на "По света и у нас" Аделина Радева.

Тя определя годината като годината на трудните избори, но не само на политическите избори.

"Минахме през годината на трудните избори. Като че ли през цялото време избирахме нещо - дали да се ваксинираме или да не се ваксинираме, дали да повярваме, че светът се променя или да се съпротивляваме, дали да ни управляват едни или други хора. Нашият личен избор се променяше много пъти за кратко време. В рамките на 8 месеца ние сменихме победителя 3 пъти, сменихме 4 парламента, това не се е случвало никога", коментира Аделина Радева. 

 

Обзорът може да гледате тази вечер от 20:45 ч. по БНТ1.

Вижте разговора във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад