Образование в чужбина - реализация в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Представяме ви две млади дами, които учат магистратура в чужбина. И двете са завършили право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", след което са спечелили стипендии на фондация "Тук-Там". Тя праща българи да учат в чужбина при условие, че после се върнат в България и останат поне за определен период от време. 


Денница Маринчева е от Димитровград и в момента учи магистратура по човешки права във Виена. Габриела Таранджийска е от София и учи Международно авиационно право в Тулуза. 

Габриела Таранджийска сподели че е изключително щастлива, че може да учи в Тулуза - европейската столица на авиацията. "Никога не съм очаквала да попадна в Тулуза и да живея там. Изключително оживен град с млади хора. Моята специалност е практически насочена, преподователите ни са професионалисти в областта, които работят за големи компании", разказа Габриела.

"Виена е град с красива архитектура. От университета ми съм впечатлена колко е либерален и отворен към новото и различното. Имам колеги не само от Европа, но и от Индия и от Бразилия, тази мултикултурност дава много ", разказа Денница.

Момичетата имат амбицията да израстват кариерно, засега в България, но плановете им не изключват и реализация в чужбина.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад