Съветите на експертите за опасните участъци по пътя при зимни условия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Между празничните дни е засилен трафикът по всички пътища в страната. Днес отново се очаква хиляди хора да тръгнат на път, но времето е лошо, в цялата страна температурите са ниски, а пътната настилка е мокра и хлъзгава, което създава сериозна предпоставка за катастрофи.

Екип на БНТ е на една от най-неврологичните точки от пътя София-Варна край Велико Търново, където за съжаление често стават тежки инциденти. Денят започна с обилен снеговалеж в района, а заради лошото време няколко ТИР-а закъсаха на изхода на Велико Търново в посока Варна, установи проверката на БНТ.

"Задължителната подготовка през зимата включва зимни гуми, антифриз, който да не замръзва и най-добрият вариант е когато се тръгва на дълъг път резервоарът винаги да е пълен до горе. Винаги да има допълнителен чифт топли дрехи и обувки", препоръчва автомобилният състезател Калин Стефанов.

По думите му шофьорите трябва да преценяват къде е заледено, къде асфалтът е мокър, и да оставят по-голяма дистанция.

Неспазването на дистанция и недоброто разчитане на пътните условия са сред основните причини за верижни катастрофи, поясни пътният експерт.

Вижте повече във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад