Каракачанов: Има външни фактори, които натискат ГЕРБ и ПП-ДБ да направят коалиция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че който се коалира с ГЕРБ, става жертва на цяла поредица от интриги и проблеми. И понася имиджови и електорални щети.

Но парламентът се избира, за да излъчи правителство. 35% от избирателите гласуваха да има този парламент, а останалите 65% или гласуваха „Не подкрепям никого“, или не гласуваха. Въпреки това този парламент по Конституция е легитимен. Неговата задача е да избере правителство, а не да си прави тънки сметки, каза Каракачанов.

През 2017 г. "Обединени патриоти" бяхме в същата дилема – дали да вкараме страната в тази криза, която наблюдаваме две години, или да седнем с първата политическа сила ГЕРБ да направим коалиционно споразумение, да набележим приоритетите и да се опитаме да вкараме държавата в една стабилна ситуация. Политиците би следвало да се водят от интересите на държавата, а не от личните си егоистични цели, добави той.

Специфичното, по думите му,  в прегръдката с ГЕРБ е, че се подписва програма, след което започва игра тази програма да не бъде изпълнена. И да се подменя дневният ред на коалицията. Но сега ситуацията е различна. Има външни фактори, които натискат ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" да направят коалиция.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад