Код жълто за опасно силен вятър в четвъртък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През нощта вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността ще е разкъсана, по-значителна главно над планинските райони и на отделни места там ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°.

В четвъртък отново ще бъде много ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще започнат слаби валежи от дъжд, първо в Западна България, които вечерта ще преминават в сняг, а в Рило-Родопската област ще са временно интензивни.

Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, по Черноморието около 8°-9°. Температурата на морската вода е от 6° по северното крайбрежие до 9° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от сняг, предимно слаби, вечерта в Рило-Родопската област - временно интензивни. Ще бъде много ветровито, със силен и бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

В петък с умерен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще преобладава облачно време, на места с валежи, предимно слаби и предимно от сняг.

В събота ще духа силен северозападен вятър, а застудяването ще продължи. Повишава се вероятността за снеговалежи на повече места и повече по количество в Западна България.

В неделя ще остане ветровито, вятърът ще се ориентира от север-североизток и застудяването ще продължи. Облачността ще е по-често значителна, на отделни места със слаби превалявания от сняг.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад