Код жълто за проливни валежи и гръмотевични бури в четвъртък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В четвъртък  в почти цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в часовете около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-интензивни главно в планинските райони в Западна и Централна България. Вятърът постепенно ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 33°, по Черноморието - от 26° до 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето преди обяд ще бъде към 2 бала, до вечерта ще се усили до 3 бала.

През нощта срещу петък в  западната половина от страната е обявено  предупреждение от първа степен, код жълто, за локални интензивни валежи, значителни по количество  и за силни гръмотевични бури.

В петък проливни валежи и гръмотевична дейност ще има  в  почти цялата цялата страна. Остава и с висока вероятност за локални значителни количества валеж. Интензивни явления ще има привечер и през нощта срещу събота и в Източна България. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от 20°-22° на места в северозападната част от страната до 28°-30° на югоизток.

В събота валежите ще намалеят.

В неделя на места в Западна България отново е възможно да  превали. Температурите слабо ще се повишат.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад