Световното по художествена гимнастика в ефира на БНТ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Наситена спортна програма очаква зрителите на БНТ. Днес започва европейското първенство по баскетбол за мъже. БНТ ще излъчи всички срещи на националния ни отбор. Програмата открива мачът България - Испания от 14.30 ч.  Студийната програма започва 30 мин. по-рано по БНТ 1 и по БНТ 3. Гост на Радостин Любомиров ще бъде Константин Папазов. 

Стефан Георгиев - продуцент в Дирекция "Спорт" разкри в "Денят започва" какво още могат да гледат зрителите по БНТ през септември.

От 14 до 18 септември художествената гимнастика ще превземе ефира на БНТ. София е домакин на Световното първенство. Генералният секретар на Българската федерация по художествена гимнастика Росина Атанасова е убедена в доброто представяне на националния тим на Световното.

„Не е лесно да се играе пред собствена публика, защото очакванията са много големи. Нашите състезатели, от друга страна, ще получат много голяма подкрепа. Конкуренцията е много сериозна и голяма, независимо от отсъствието на Русия и Беларус. Всички очакват нашите момичета да се представят на много високо ниво, това са и нашите цели – високи цели“, сподели генералният секретар на федерацията Росина Атанасова в "Денят започва" по БНТ.

Преди броени дни тимът ни се завърна от турнир в Румъния, който беше генерална проверка преди шампионата в София.

„За отбора това беше много важно участие. Има още какво да се надгради, но въпреки всичко, нашите състезателки показаха изключително добри резултати в Румъния. За ансамбъла беше много важно също, защото спечелиха три златни медала, важно за самочувствието преди Световното първенство“, каза още тя.

Росина Атанасова разкри, че треньорите работят по увеличаването на трудността на композициите на участничките ни на първенството в София. Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът ще представят страната ни на най-важното за годината състезание в този спорт.

Вижте разговора във видеото. 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад