Корнелия Нинова: Ако искаме истинска промяна, без БСП не може

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако искаме истинска промяна и всеки държи на това, което е обещал преди изборите, без БСП не може. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя оцени като лицемерна възможността "партиите на промяната" да съставят кабинет с подкрепата на ДПС, с оглед на акцията на "Демократична България" на плажа на Росенец и създаването на специална комисия по темата в парламента.

Днес ще имаме първа среща с ИТН, така че много важно е да чуем каква е тяхната позиция за подкрепа, програма. Може би ще последват още срещи, коментира Нинова.
По думите ѝ политиките са по-важни, но значение имат и личностите, които ще изпълняват тези политики.

Тя определи като неприемлив първоначалния подход на "Има такъв народ" да не водят разговори.
Важно е да се изпълнят нашите съществени политики, каза Нинова. Допълни, че ако третият мандат дойде при тях, имат готовност, за разлика от първия път, когато го върнаха.

Според нея има няколко най-важни приоритети - приемане на Плана за възстановяване и устойчивост, актуализация на Бюджет 2021 и подготовка на Бюджет 2022, подготовка за евентуална нова вълна на COVID-19. Като дългосрочни приоритети Нинова посочи реформата в здравеопазването, икономиката и съдебната система. Като първи въпрос на масата на преговорите обаче би поставила преизчисляването на пенсиите.

Ако БСП получи трети мандат, биха поканили министри от служебния кабинет, за да има приемственост.