Маджарова, р-л на Специализирана прокуратура: Прокуратурата не е нахлувала в президентството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Специализирана прокуратура постигна едни доста добри резултати", каза в "Денят започва с Георги Любеноя" Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализираната прокуратура. Подчерта, че тази структура е конструирана през 2012 г. и не е изтекъл толкова дълъг период от време, безспорно е имало грешки, преприемани и правени са неща, които са били най-целесъобразни и възможни за предприемани.

"Ако в това определение "бухалка" се има предвид, че в резултат на действията на Специализирана прокуратура е вдигнат мониторингът на България на темата "Организирана престъпност", ако под определението "бухалка" се има предвид, че в резултат на действията на Специализирана прокуратура е решен проблемът с т.н. дела за "Ало измами", ако се имат предвид постигнатите резултати, включително и по темата корупция по висшите етажи на властта - да, нека бъде наречена Специализирана прокуратура "бухалка", заяви Маджарова.

Тя беше категорична, че не е имало подслушване на политици, мирни протестиращи граждани също не са подслушвани.

"Прилагани са СРС, точно за да бъдат овладени тези процеси - спрямо такива лица, които са били склонни да извършат такива прояви", поясни административният ръководител на Специализирана прокуратура.

Валентина Маджарова подчерта, че главният прокурор не е извършил престъпление с оповестяването на веществени доказателаствени средства, а не с оповестяване на СРС, защото има разлика.

За нахлуването в президентството на 9 юли миналата година, Маджарова беше категорична: "Прокуратурата, извършвайки това дело по разследването, не е нахлула в президентството." Имали са надлежно разрешение от съд, стриктно спазен е бил пропусквателният режим в президентската институция.

Какво още каза ръководителят на Специализирана прокуратура вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад