Корнелия Нинова: Лявоцентристката политика ще предложи сериозна алтернатива

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Голямата лява коалиция може да обединява около идеи хора, които досега са били в различни по-малки партии и практиката е показала, че голяма част от тези малки партии не могат да влязат в парламента. Следователно тези българи, които са ги избрали, не се чувстват представени, което е лошо за демокрацията. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" председателят на БСП Корнелия Нинова.

Затова обединението около идеи най-вече гарантира по-голям резултат и по-голям успех. В началото на следващата седмица БСП ще подпише споразумения за общи действия с още около 2-3 партии, допълни тя.

На въпрос дали се чувства подведена от Татяна Дончева, която взе решение да остане в коалицията "Изправи се! Мутри вън!", Корнелия Нинова беше категорична: "Водихме разговори, както с всички други партньори. Не стигнахме до съгласие, Татяна избра друг път, нормално е. Желанието на един от потенциалните партньори - "Движение 21", бяха прекомерни за съюза, който правехме. Не беше равнопоставено спрямо другите партньори. Не беше някак си справедливо и честно, не се разбрахме и всеки тръгна по своя път", коментира лидерът на БСП.

Има една голяма обща цел - да обединим лявото за обща политика и за резултат, подчерта Нинова.

Лявоцентристката политика ще предложи сериозна алтернатива, която се налага от развитието и на обществените отношения дори и заради ковид кризата и последвалата икономическа и социална криза. Кризата задълбочи бедността, увеличи неравенствата. Една голяма лява коалиция може да даде адекватен отговор на решаването на този въпрос, каза още Корнелия Нинова.

По думите на лидера на БСП и в следващия парламент без левицата не може да се състави правителство.

Тя коментира и появата в предизборната надпревара на проекта на Жан Виденов и попита дали тази поява не е целенасочена, за да се къса от БСП, за да се отслабва БСП.

Според мен е време не толкова да се избира с емоция, както бяха изборите на 4 април, а с разум. Да се гледат политики и програми, кой какво може. Вече е въпрос на можене, а не просто да искаме промяна, каза още Корнелия Нинова.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад