Кризисна трапезария за бездомни в Русе

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

И тази година се очаква бездомните в Русе да са повече, отколкото  кризисната трапезария в града може да приеме. Социалната кухня вече отвори врати , а  посетителите, освен топъл обяд могат да получат здравна и правна помощ.

Преди четири години Силви Карлов губи родителите и дома си. Живее в изоставена постройка в центъра на Русе. През лятото припечелва като общ работник. За да оцелее през зимата обаче ще разчита на храната в кризисната трапезария.

Силви Карлов: "Не е като домашното, ама и на това сме благодарни. Лятото си намерихме завивки, има хора - дават, помагат ни. Всяка неделя ходя на църква, паля свещ! 1Липсата на приятели е най-трудна! Самотата убива човека!“

По време на есенния обход доброволците към БЧК Русе откриват около 50 бездомници. Предвидената помощ обаче е за 40. Въпреки това всеки, който има нужда от храна, ще я получи.

Антоанета Ябанозова, председател на БЧК-Русе: "Те получават топла супа, получават закуска и получават един хранителен пакет, който съдържа консервирани храни, с които хората могат да посрещат следващите дни. Пият чай, кафе, имат възможност и да поостанат да се постоплят."


Вижте повече в репортажа на Пламенка Тонева и Светослав Шаламанов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад