Протест в Софийската филхармония за по-високи заплати

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Стачка в Софийската филхармония заради ниски възнаграждения. Музикантите искат заплатите им да се изравнят със средната работна заплата за столицата, към момента основната заплата е значително по-ниска. Те настояват от 4 години за увеличение на техните доходи, като от ръководството, по техни думи, ангажимент е поет.

Ина Кръстева, председател на СО на КТ "Подкрепа" към Софийска филхармония: "Достойното заплащане за нас означава да бъде 70% от бюджета на съответната институция. Към момента в Софийска филхармония виждаме, че има много приходи от билети, съответно тези приходи се допълват от субсидията, която държавата осигурява и ние бихме искали 70% от този бюджет на Софийска филхармония да бъде предоставен за заплати."

"Последното увеличение на нашите възнаграждения беше през август в порядъка на 10%. През годините се изразяваше в 10%, което не е точно увеличение, а по-скоро да се догони инфлацията, което не се случва. Искаме ръстът на нашите заплати да не изостава до такава степен от ръста на заплатите на нашите съграждани и колеги", заяви секретарят на Съюз на българските музикални и танцови дейци към Софийска Емил Даков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад