Крум Зарков: Имаме нужда от консолидация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гласуваното в НС решение за помощ на Украйна не беше победа за никого, това заяви в "Денят започва" депутатът от "БСП за България" Крум Зарков.

В последния месец се създаде една истерична ситуация, един дебат, който не вярвам, че помогна нито във външен план, нито във вътрешен, посочи той и допълни, че има нужда от консолидация. "Вместо това се замеряме непрекъснато с обвинения, обезличаваме аргументите на всеки и в крайна сметка това, което гласувахме вчера, не променя кой знае колко позицията, която България заема и досега."

Вчерашното решение всъщност е, че България няма да изпраща оръжие и боеприпаси в Украйна и че ще помага на Украйна, както го правеше досега - политически и хуманитарно. Единственото нововъведение е прословутата военнотехническа помощ, която се изразява в евентуално ремонтиране на военна техника в българските заводи, ако това е възможно, обясни Зарков.

Това решение не задължи българското правителство да прави каквото и да е, а му даде такава възможност, така че топката отново се върна там, където й е мястото, а именно в Министерския съвет. "Много внимателно трябва всички участници в коалицията да обмислят случилото се през последния месец и да видят как, когато се остави да се зададе грешният въпрос, какви тежки последствия може да има, тъй като коалицията беше запазена на косъм", коментира той.

Абсурдна е ситуацията, в която след като близо месец се настояваше за изпращане на оръжие за Украйна, в последния момент самата Украйна да ни каже, че не оръжието е това, от което тя има нужда, каза още Зарков.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад