КТ "Подкрепа": Възнагражденията на работещите в метрото да се увеличат диференцирано

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Работещите в "Метрополитен" излизат на протест. Те са недоволни от начина, по който се разпределят парите за увеличението на заплатите, което е предвидено от 1 март, и искат гаранции, че ще бъдат изпълнени поетите обещания.

"Има сериозна диспропорция, сериозна диференциация между самите длъжности на работниците в "Метрополитен"-а. Ние предложихме да има увеличение с намаляващ процент - тоест най-ниските основни заплати да получат по-висок процент, а най-високите - по-нисък процент. Като цяло това нещо за дадената професия и за работниците в дружеството да е в рамките на договорените 15% със Столичната община", каза в "Денят започва" Иван Кирилов - председател на Федерацията на транспортните работници към КТ "Подкрепа".

По думите му работодателят приема предложението "разликите в основната заплата за дадена длъжност да се намалят", но след като вчера са постигнати принципни договорености, един от синдикатите - КНСБ,  са изразили несъгласие и днес ще протестират.

"Колегите КНСБ, въпреки първоначалното си съгласие, искат 15% увеличение за всеки един работник, което означава да се увеличат разликите в заплатите - нещо, с което ние не сме съгласни", подчерта Кирилов и допълни, че разликите за една и също професия, за един и същи труд, на едно и също работно място могат да надминат 1 100 лева.
 
Още вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад