Малолетно дете е тормозено с години

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

58-годишната жена от Бяла Слатина, която която е била приемен родител, ще отговаря пред съда за за закана с убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания. Тя е преминала курс за професионален приемен родител. През 2017 г. в семейството на жената е било настанено 10-годишно момче. Не след дълго започват проблемите. Детето е било бито, връзвано, заплашвано системно, докато през 2021 г. детето отива на училище със синини и белези. Негов учител забелязва това и незабавно уведомява директора, както и социалните служби. Пострадалото момче е насочено в Центъра за настаняване от семеен тип и прегледано от семеен лекар. Всичко това съобщават от Районна прокуратура - Враца. В хода на разследването учителите са го характеризирали като скромно, свито, неконфликтно дете, много притеснително и уплашено. В момента момчето учи в 8. клас.

Приемната майка е заличена от регистъра на приемната грижа веднага след като социалните разбират за случая. Това заяви в "Денят започва" Мария Търнавска, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Враца.

Случаят е от 2021 година, но стана известен едва вчера, когато прокуратурата обяви, че е повдигнала три обвинения срещу 58-годишната жена. По случая предстои да се произнесе съдът.

Подробности за предприетите мерки вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад