Мартин Захариев: БНТ стои с изправено лице, защото е един от солидните източници на информация за българското общество

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Благодарение на ускорението на технологиите и много лесния достъп през интернет на всевъзможни устройства, ние фактически живеем в един океан на медийна информация. За съжаление както в океана, така и в медийния свят е пълно с планктон, с умрели организми, с отпадъци. И наред с автентичната и достоверна информация се появява и колосално количество дезинформация, която определиха като фалшиви новини, това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на Обществения съвет на БНТ д-р Мартин Захариев.

В условията на криза потреблението на медийна информация става многократно по-високо, затова достоверността на информацията и нейната автентичност са от изключителна важност. В това отношение Българската национална телевизия стои много достойно в медийния океан с изправено лице, защото е един от солидните източници на информация за българското общество, отбеляза Захариев.

БНТ направи през последните две години забележителни постижения не само като телевизия, но и като дигитални медийни канали.

"Първият пробив дойде още с лейаута, с дизайна на сайта на БНТ. Това стана през януари 2020 г. Два месеца по-късно - през март, беше пусната изцяло новата апликация за трите операционни системи. За този период посещенията са надхвърлили 80 млн.", посочи Захариев.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад