Мерките във фитнесите: как ще работят и какво ще предприемат от бранша

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От вчера бяха въведени двуседмични по-строги мерки във връзка с разпространението на Ковид-19. В някои области в страна фитнес залите са затворени, а други работят до 30% капацитет. В София все още фитнесите работят до 50%. Как реагират от бранша на по-строгите мерки?

Управителят на фитнес в София Мария Станчева сподели, че никой от бранша не може да реагира спокойно в ситуацията, в която всеки нов ден може да донесе нови рестрикции или затваряне на залите. Няма как човек да приема равнодушно факта, че трябва да разчита на държавата, "на която очевидно не може да разчитаме".

Тя подчерта, че в залата, която е голяма, дистанция се спазва и във фитнеса никой не идва болен.

Мария Станчева сподели, че благодарение на медиите е започнало изплащане на помощи на заетите във фитнесите. Тя допълни, че все още се чакат част от средствата.

Проблемите с персонала са в това, че на практика отказват да се занимават с това, за което са учили години. Те се преориентират и започват работа в други сфери.

Станчева подчерта, че ако отново се стигне до затваряне на фитнес залите и намаляване на капацитета на посещаемост, тяхната зала ще се включи към протеста, който подготвят колегите им в страната. Затварянето доведе до фалита на много зали, други предстои да закрият бизнеса си заради фалит, каза още тя и допълни, че настояват да има предвидимост.


Репортер: Стела Илиева

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад