Министър Никола Стоянов: Очакваме спад в цените на храните

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Решихме, че е много важно потребителите да бъдат максимално добре информирани. Искаме да съберем цялата информация на едно място - и Агенция "Митници" да предоставя информация при какви стойности се осъществява вносът, и Комисията по стоковите борси и тържищата да обявяват цените на едро, и цените на дребно, където разчитаме на партньорство с веригите, това каза в "Денят започва" служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Обясни, че целта е да се види как вървят цените на стоките по всички спирки до крайния клиент. Обмисля се възможността на сайта, който ще предоставя тази информация, да има и опция за сигнали на граждани, които сравняват цените у нас и други страни в Европа.

Спад в цените на храните като резултат от мерките срещу спекулата у нас очаква министърът на икономиката. Ресорните институции започват съвместни проверки за нелоялни търговски практики в цялата страна.

По думите на служебния министър цените на горивата у нас би трябвало да се задържат на сегашните си нива, а инфлацията да намалява с по-голям темп през този и следващите месеци. През март се очаква ново плащане към бюджета от страна на "Лукойл". Парите от свръхпечалбите на рафинерията се преразпределят за по-евтин обществен транспорт като мярка срещу високите цени на горивата.

Целия разговор вижте във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад