Надежда Нейнски: ЕС е заинтересован напрежението между България и Северна Македония да бъде решено

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Подпалването на българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля е очевидна провокация. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" бившият министър на външните работа Надежда Нейнски.

Според нея тази провокация не идва на институционално ниво. Идва от кръгове, които не са заинтересовани от решаването на проблемите и от допускането на решаването на спорните въпроси между България и Северна Македония.

Нейнски е категорична, че за да бъде силна позицията на България за членството на Северна Македония в ЕС, всички институции у нас трябва да са единни. Трябва да се търсят гаранции от Европейския съюз.

"Спорът вече не е между България и Република Северна Македония. Спорът е между Република Северна Македония и ЕС. България е страна-членка на ЕС и тези спорни отношения ще засегнат стабилността и сигурността на самия ЕС. Нормално е да се търси решаването на всички двустранни въпроси. В този смисъл ЕС е заинтересован, точно колкото България, това напрежение между България и Северна Македония да бъде решено", подчерта тя.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад