Най-важният политически въпрос: ротация или избори? Коментар на Валентина Войкова и Петко Гергиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което в момента се случва, е нещо много простичко - търси се начин или да се официализира участието на ДПС във властта или да се намери начин при този етап на политическото развитие те да бъдат оставени на втори план. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” журналистът Петко Георгиев в коментара си за политическите събития от седмицата.

“Тъй като можем да работим само с прогнози, аз имам две хипотези, които са пряко свързани. Едната е, че ГЕРБ изнудва с половин уста “Продължаваме промяната-Демократична България” в полза на ДПС, защото нещана започнаха от там - 30% от местата в държавата, които имат някакъв смисъл - ВСС, регулатори и т.н., да бъдат дадени на движението. ГЕРБ дават сигнал, че не са готови да отидат до край в това изнудване, “Продължаваме промяната-Демократична България” не дават сигнали, че ще предадат и затова е вероятно на 6 март, след болезнени размени на реплики, да се стигне до ротация, такава каквато е планирана и без участие на ДПС. Вторият вариант - винаги съм казвал, че тази сглобка ще се разпадне, когато ГЕРБ и ДПС са намерят друг вариант, при който да участват във властта. Не е изключено това да е изходът от ситуацията, в която се намираме”, обясни журналистът.

Не е вярно, че ГЕРБ изнудват ПП-ДБ в момента, реагира жуналистката Валентина Войкова и добави:

“Цялата история е точно обратната. По-скоро ПП-ДБ започнаха да изнудват по един абсолютно неприемлив начин и през меморандума, и през спора за позицията на въшния министър. Започнаха да извиват ръце, да се отмятат, тоест изнудването е точно по обратната ос.”

Според нея е непонятно “как изведнъж “Възраждане” се появи в някаква хипотеза за бъдещо управление при евентуални избори”:

“Това ми се вижда немислимо какъвто и да е вариантът за ново управление след изборите.”

Какво още казаха анализаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад