Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Ще се учудя, ако ГЕРБ оставят управлението в ръцете на Радев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще се учудя, ако ГЕРБ решат да оставят управлението в ръцете на Румен Радев, каза в студиото на “Денят започва” Настимир Ананиев – депутат от  ПГ “Продължаваме промяната - Демократична България”.

Според него поведението на президента при на връчване на втория мандат “тотално се сблъсква с духа на Конституцията”.

“Президентът би трябвало да работи за сформиране на правителство. Каква е идеата на тези консултации - да остане службеният кабинет?! Идеята на консултациите е да се намери работеща формула за редовен кабинет. Но като че ли на президента му се услади изпълнителната власт, което може би ни слага в един формат на скрита президентска република”, продължи Ананиев.

По думите му след президентската реакция ситуация е “тотално променена” и “в момента топката е при ГЕРБ”, но е доста притеснително, че все още не сме видели тяхна реакция на случилото се в Президенството.

“В момента изглежда, че ГЕРБ не искат събедна реформа, като че ли искат единствено и само да свалят Гешев”, допълни той.

За Ананиев записът от Националния съвет на "Продължаваме Промяната" показва, че това е демократична формация, в която всеки може да изкаже мнението си. Той е взел участие в заседанието, но не е гласувал решението за ротация на премиера, защото е коалиционен партньор.

Какво още каза депутатът от  ПГ “Продължаваме промяната - Демократична България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад