Никола Минчев: За 100 дни се справяме добре, стремим се да повишим темпото на промените

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Щеше да е добре обстановката, в която работим, да е различна, но смятам, че за тази изключително тежка обстановка, при избухнала война близо до нас, правителството и Народното събрание се справят добре в рамките на тези 100 дни. Стремежът е да се повиши темпото на промените, които четирите формации в управлението сме си заложили като цел. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Войната неизбежно води до кризи, до покачване на цените, но това не е само български проблем, а глобален, подчерта Никола Минчев. Избори със сигурност ще има след три години и половина, заяви той.

"Един от коалиционните партньори трябва да размисли за участието си в управлението, за да се случат предсрочни избори, но не виждам такива предпоставки", допълни Минчев.

Заяви, че различните виждания за Украйна в коалицията не вредят на общата позиция на България, която този път е ясно изразена и това се оценява от нашите партньори, включително и от украинския президент Володимир Зеленски.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад