Стефан Янев: От самото начало имахме различия с Кирил Петков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българският парламент гласува моята оставка. Взимането на решение за напускане на правителството е актът на искане на оставка, очевидно премиерът взе това решение. Това заяви бившият министър на отбраната Стефан Янев в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

"Личния разговор няма да го коментирам, но от самото начало, от приемането на предложението аз да участвам в това правителство, ние усещахме различия. Най-общо казано - различна ценностна система. Усещането, че това, което аз винаги съм се опитвал да правя - да пречупя действията си през призмата на обществения интерес, не го срещах в "отбора", както го нарича премиерът Петков. Това не беше отбор", коментира Янев.

Той потвърди, че търси съмишленици за създаването на нова партия, но всички медийни съобщения, излезли досега, са спекулации. Партията няма да се казва "Развитие" и няма да се учредява на 16 април, категоричен бе той. Няма планирано партньорство и с Мая Манолова.

"Ако намерим достатъчно хора, които споделят общи идеи и ценности за развитието на България, ще излезем с лицето си и ще поискаме българският народ да ни гласува доверие", заяви Янев.

Те ще се стремят за разрешаване на кризата в политическото представителство и за защита на националния интерес на България.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад