Виктория Василева, ИТН: Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на БНБ, освен това в коалиционното споразумение няма изрични изисквания да има само един кандидат. Би било нелогично да има само един кандидат. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Виктория Василева от "Има такъв народ".

Любомир Каримански е бил кандидатура на ИТН още от предишния парламент, подчерта Василева, но тогава заради липсата на време не се стигна до процедурата за избор на гуверньор на Българската народна банка.

"Всичко се подлага на динамичен дебат и дискусия, коалицията е изключително жива, говорим помежду си. Може да имаме своите различия и конфликти, но в края на краищата винаги успяваме да излезем здрави от всяка една ситуация", заяви Виктория Василева.

Василева не смята, че ситуацията в Украйна ще причини раздор в коалицията, защото ще се търсят възможно най-добрите решения. На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде отхвърлена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори:

"Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкрепят. заради това ще има изслушване на дамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала".

ИТН подхожда към принципа да предложи най-подготвените хора за конкретни места, това не означава, че се стремят за всички ръководни места в страната, заяви депутатът.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад