Нова индустриална зона край София - какво ще включва?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българското правителство направи една решителна, преломна крачка към създаването на предпоставки да привлечем най-накрая в България голям международен стратегически инвеститор, производство в голям размер - над 1-2 млн. евро, заяви в студиото на "Денят започва" Александър Пулев, министър на иновациите и растежа и обяви, че вчера, с решение на Министерски съвет, е обособена първата по рода си държавна икономическа зона Доброславци.

Три са факторите, които правят тази зона по-специфична и уникална за българските стандарти, коментира министърът и изброи, че първо, това са визията, амбицията и размерът на проекта, второ - неговата локация, и трето - секторният фокус.

"Говорим за една зона, която ще се простира на 290 хектара - 200 футболни игрища едно до друго, един мащаб, който отговаря на международните стандарти", поясни Пулев.

"Локацията - това е една зона, която се намира на 15 км път от сърцето на София, близо до работната ръка. Като вид производство, ние сме обособили тази зона с много специфични характеристики - чисто производство, което да отговаря на нуждите на хората в региона. Ще инвестираме на база на най-добрите практики, качествена инфраструктура. Освен типичната инфраструктура тук ще има и сериозни инвестиции в социална инфраструктура - зелени зони, велоалеи и т.н.", коментира той и допълни, че секторната специализация на зоната е сегмент автомобилостроене и свързаните индустрии - един от най-бързо растящите сегменти в българската икономика.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад