Проливни валежи в Източна България във вторник

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Във вторник от запад облачността временно ще се разкъса, над източните райони ще се задържи значителна и там ще продължи да вали дъжд, като на места валежите ще са значителни. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София - около 12°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно, на места със значителни количества валеж. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури: 9°-10°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На много места ще има валежи от дъжд, над 1500 m - от сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

В сряда ще се задържи ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - все още временно силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над източната половина от страната, а около и след обяд и над планинските райони, по-често значителна. На места, повече в Източна България, ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Дневните температури ще са с един-два градуса по-високи. До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, през нощта срещу четвъртък ще стихне. 

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, сутринта в отделни райони за кратко - с намалена видимост. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб, а максималните температури в много райони ще са около и над 20°. 

В петък от северозапад облачността ще се увеличи и след обяд на много места, отначало в Западна България, а до полунощ срещу събота и в останалата част от страната, ще има валежи от дъжд, възможни са гръмотевици. В западните райони дневните температури ще се понижат с 3 до 5 градуса, а в Централна и Източна България вятърът ще е все още от юг-югозапад и там температурите ще останат високи, в отделни райони до около 25°. 

През нощта срещу събота валежите в по-голямата част от страната ще спрат, а в събота облачността над много райони ще се разкъса и временно ще намалее. Сутринта в отделни райони по Черноморието все още е възможно да има валежи. Температурите навсякъде ще се понижат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад