Обществените нагласи за ноември 2023 г.

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проучване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 22-30 ноември, в което са участвали 1000 души, отразява нагласите спрямо властта - кабинета, Народното събрание и водещите политически фугури. Има ли системна криза на легитимността и какви са изходите от нея? Коментар на Геновева Петрова, социолог, “Алфа Рисърч".

"Ние сме на шестия месец на едно трудно сформирано управление, което сложи край на формалната политическа криза, коятоимахме през последните няколко години. Управление, което през тези 6 месеца е съпроводено от много конфликти и противоречия между самите управляващи. Всъщност едно от нещата, което е може би ново за нашата политическа реалност е, че партньорите в управлението се превърнаха едва ли не в най-ефективната позиция на самите себе си", отбеляза Геновева Петрова. 

Тя открои две тенденции. Първата е, че се наблюдава задълбочаваща се криза към управлението, към институциите и към начина, по който те се справят със своята работа. Втората се отнася до подкрепата на самите партии, която ерозира, защото започва да засяга и доскоро твърдите партийни ядра.

Вижте целия амализ във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад