Валежи от дъжд и сняг в сряда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат са от минус 1° до 4°, на морския бряг – от 5° до 7°,  а максималните от 2°- 3° в Северозападна България до 7°- 8° на изток.

Ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и планинските райони - от сняг. На повече места и по-значителни ще са валежите в източната половина от страната, където ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък. След обяд в Източна България и по Черноморието ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде мъгливо и с валежи предимно от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

В четвъртък на много места ще има валежи от дъжд, а в Северна България и по високите полета от Западна -  от сняг. Има повишена вероятност за значителни количества. Ще се образува снежна покривка.

През нощта срещу петък валежите ще се усилят, в петък  ще отслабват, но с продължаващото понижение на температурите дъждът и Източна България ще се примесва със сняг.

И през почивните дни ще има валежи,  главно в югоизточната половина от страната и предимно от сняг, в югоизточните райони и по Черноморието - от дъжд и сняг.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад