Спортни събития за хора с увреждания

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Липса на финансиране, недостъпна инфраструктура, неадаптиран транспорт - това са само част от проблемите, пред които се изправят хората с увреждания. Но въпреки това намират сили и ентусиазъм да спортуват. И пренебрегвайки пречките не се отказват и да ходят на състезания – за да се видят с приятели и да се докажат пред себе си и останалите.    
    Почти всеки месец в страната ни се организират състезания за хора с увреждания. В много от големите градове има и клубове, които развиват различни спортове. Но организирането и поддържането им не е от най-лесните задачи, защото в повечето случаи това се прави на доброволни начала. Нужно е и финансиране – както за тренировките, така и за участията в състезания, казва Георги Гаев от русенския клуб „Олимп“. 

Георги Гаев - председател на Спортен клуб „Олимп – спортът е равнопоставен“: "Много трудно се организират такива мероприятия, защото основната финансова подкрепа е на Община Русе, но тя е недостатъчна. И след което вече разчитаме на русенската общественост и на русенския бизнес."
 
Не по-малко трудно е и намирането на подходящи помещения за спортните дейности, така и на състезанията. В Русе, например, има само една зала, в която могат да влязат и зрители, и спортисти с двигателни увреждания. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад