Опасно горещо на изток, гръмотевични бури на запад в четвъртък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен от североизток, след обяд в Дунавската равнина - от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, малко по-ниски на места по високите западни полета, в София - около 28°, по Черноморието - между 27° и 31°. Температурата на морската вода е от 22° до 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще е предимно слънчево, но около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

В петък валежи и гръмотевици, интензивни в следобедните часове, ще има на повече места в източната половина от страната и в планинските райони, в събота - на много места в страната, с изключение на крайните западни части. Температурите още малко ще се понижат и в събота ще са предимно между 25° и 30°.

В неделя и понеделник вероятността за валежи е малка. Облачността ще е променлива, по-често до слънчево.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад