Отново в клас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От понеделник в училище се връщат малките ученици от 1 до 4 клас. В клас ще учат и 7, 8 и 10-ти клас. Този път в първата група 10-ти клас сменя 12-ти, тъй като десетокласниците имат Национално външно оценяване, а 12-ти клас, които са с матури, вече успяха да се върнат два пъти. Тази група ученици ще учат до 23 април.

Като втора група от 26-ти април са заложени 5,9 и 12-ти клас.

Таня Михайлова – зам. - министър на образованието, заяви за "Денят започва", че връщането на учениците в клас по график е необходимата стъпка в ситуацията, в която се намираме.

Все още е много рано да кажем че сме се справили с пандемията. Така че, както всеки човек от обществото дава по един или друг начин своя принос за това, по този начин образователната система взима това решение при тези условия. Масово тестване на учители беше направено, имаше не много позитивни случаи", обяви зам. министър Таня Михайлова.

Тя увери, че всички мерки, които са взети се спазват.

Относно графика по който учениците се връщат в клас от понеделник зам. министър Михайлова заяви: „Този график е до края на април, до тогава сме в извънредна обстановка, ако се удължи, ние имаме абсолютна готовност да продължим. Всъщност на 14 май завършва 12 клас. След това ако сме в такава ситуация, а сигурно ще бъдем, ще се върнат отново 6, 7 и 11 клас.“

"Убедена съм, че всеки един от нас - дали в качеството му на учител, на родител, на представител на образователната система, иска и смята, че най-доброто е всички ученици да бъдат в класната стая", каза зам.-министърът на образованието

По думите на министър Михайлова МОН винаги има изработени варианти и се избира този, който е най-добър спрямо ситуацията.

"В случай че са слети паралелките, това означава, че те могат да се върнат, в момента на слетите паралелки минават присъствено и всички класове, от които има по една паралелка в училище. Ако тези паралелки са обаче отделни паралелки, съответно няма как да се приложи, но е важно да се види броя на учениците в тях. Ако и двете паралелки са с по-малък брой ученици, е допустимо да се върнат", каза зам.-министърът на образованието.

Повече за връщането на учениците присъствено в училище, вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад