Петър Москов: Това е сглобка между доскоро враждуващи олигархични кръгове с цел парите за възстановяване и устойчивост да бъдат усвоени

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Големият проблем на това, което виждаме днес е демаскирането на факта, че тези две доскоро враждуващи политически фракции - ГЕРБ и ПП-ДБ, не са политически алтернативи. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на партия "КОД" Петър Москов.

Единственото, за което се разбраха при първата сглобка и сега нямат проблем при втората сглобка, е политическата програма, т.е. политиките, които ще изпълняват. Става въпрос за две групи, които се борят за това кой да изпълнява едни и същи политики.

"Това е сглобка между доскоро враждуващи олигархични кръгове с цел парите за възстановяване и устойчивост да бъдат усвоени", отбеляза Москов.

Допълни, че характеристиката на сглобката е, че създаде карикатура, овъргаляне, омърляне на смисъла на думата евроатлантизъм.

"Евроатлантизъм е демокрация, свобода - свобода на предприемаческата инициатива, свобода на мисълта, свобода на словото, пазарна икономика и един военен съюз - НАТО, който да пази гражданите, които споделят тези ценности от външни агресори. Тези хора от управляващата сглобка не са това, защото нито политическият компютър на корупцията - ДПС, нито местната олигархия, около която се гради ГЕРБ, нито тези салто морталета на ПП-ДБ, които бяха "С Вас сме, господин Президент!", след като Крим беше руски, не могат да олицетворят това. Голямото ценностно покушение от тази сглобка е омърлянето и унищожаването на ценността на това България да бъде част от обществото на цивилизованите и демократични евроатлантически общности", категоричен е Москов.  

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад