Политическите сблъсъци - играта на нерви във властта. Анализ на Георги Харизанов и Росен Стоянов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По-големият партньор ще даде възможност на по-малкия да сбърка. Така тълкувам предстоящите преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ, това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" политическият анализатор Георги Харизанов. По думите му червените линии отдавна са изчезнали, както и ултиматумите, и меморандумът и в този смисъл тези преговори донякъде са формални, "но от друга страна те за пореден път могат да покажат кой става и кой не, ако някой все още има съмнение в това".

Винаги, когато лидерът на една партия не е министър-председател, политолозите наричаме това управление или по-скоро въпросния премиер слаб. Слаб, защото не е лидер, защото не взима абсолютно самостоятелно и устойчиво решенията, коментира политологът Росен Стоянов.  

"Вчерашната пресконференция, брифинг, отчет, не знам точно как да го нарека, но като че ли едно облечено в розово щастие говорене по никакъв начин не отбеляза някакви пропуски, на базата на които да бъдат оценявани по какъвто и да е критерий министри, вследствие на което да бъдат правени онези минимални, според ПП-ДБ, необходими промени в състава на МС. Т.е. ние като наблюдатели и медиите, които отразяват тези събития обективно, нямаме жалоните и аргументите, през които да правим по-устойчив анализ, защото виждаме, че те са добре, всичко е наред, държавата е чудесна, защо тогава да сменяме министър-председателя? Просто защото сме си обещали. Не стават така нещата. Министрите гледаха надолу, някои с язвителни усмивки казаха, че са си забравили бележниците вкъщи."

Стоянов е категоричен, че самочувствието в правенето на политика ще надделее над един нетърпелив ентусиазъм с леко комсомолски уклон.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад