Важните въпроси в енергетиката и възможните отговори - разговор с Таско Ерменков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Т.нар. "Турски поток" снабдява Европа с едно нищожно количество газ, за да можем да говорим, че това е причината, заради която Путин нападна Украйна, след като е създал възможност за доставка на газ през България, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Таско Ерменков, член на Изпълнителното бюро на БСП.

На въпроса дали, ако проектът "Турски поток" защитава руските интереси, в момента шантажиран ли е Борисов след изваждането на пътната карта, за да не получи той по-добри позиции при преговорите за ротацията, Ерменков посочи, че при "преговорите за тази сглобка винаги се е гледало кой ще хване по-здраво другия за гърлото".

Ерменков подчерта, че трагедията на българската политика е, че тези, които в момента управляват, са управляеми.

"Силно се съмнявам дали самото посолство желае тази сглобка да продължи, защото от една страна тя е много удобна като изпълнява всички евроатлантически, но в най-лошия им вид, прищявки. От друга страна настройва целия български народ срещу този евроатлантизъм и това посолство трябва да намери баланса и да види дали тази сглобка не води до неговата собствена компрометация, като се е компрометирала пред българското общество", посочи той.

Ерменков заяви, че евентуалната продажба на "Лукойл" не е тема на българското правителство и на министъра на финансите, а касае решение на собственика на "Лукойл".

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад