По зрителски сигнал: Лоши условия в Инфекциозната клиника в Пловдив

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Роднина на пациентка, настанена в Инфекциозната клиника на Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, твърди, че условията за лечение в здравното заведение не са добри. По думите и болните с Ковид инфекции, които са настанени в трети блок на клиниката, са в стаи без климатици при изключително високите температури тези дни. От ръководството на Университетската болница в Пловдив заявиха, че сградите на Инфекциозна клиника са строени през 50-те години на миналия век и се нуждаят от цялостно обновяване и реконструкция на базата.  

От ръководството обявиха също, че ремонти в клиниката са правени през последните десет години, включително са разкрити и оборудвани нови легла за лечение на пациенти с Ковид.

Доцент Момчил Мавров- зам.-директор на УМБАЛ „Свети Георги“- Пловдив каза на БНТ, че при първа финансова възможност предстои обновяване и на 3-ти блок.

За да бъде въведена в експлоатация климатична инсталация, трябва да се изгради нова електрическа система, която да разполага с необходимите мощности.

 

Повече вижте във видеото.