Златната медалистка от Токио Стойка Кръстева в студиото на “Денят започва”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Късно снощи от Токио се завърна Стойка Кръстева - златната ни медалистка по бокс.

"Какво ще се случи занапред - със сигурност една почивка, която сме заслужили. Към момента искаме да се насладим на мига", каза Стойка Кръстева, която беше специален гост в предаването заедно с треньора си Борислав Георгиев.

По думите ѝ пътят към върха е бил много трънлив - заради пандемията, контузии и други проблеми, но въпреки всичко тя е щастлива, че са успели да постигнат този успех.

"Имало е тренировки, в които ми е идвало да се откажа, да поема по по-лекия път, но знам, че това не е правилно нито в спорта, нито в живота", заяви тя.

На моменти дори треньорът Борислав Георгиев е призовавал боксьорката ни да понамали темпото, но тя стриктно е изпълнявала всички планове и задачи. По думите му тя е преодолявала себе си и болката и благодарение на това се е калила.

"Трябва да увреш няколко пъти на тренировка, за да станеш безсмъртен на ринга, за да станеш по-силен. Тя е изключително силен характер. Аз я мотивирах с по няколко изречения, но тя никога не се предаде, никога не каза "не мога", допълни Борислав Георгиев.

Стойка се надява, че по-младите ще последват примера на спортистите ни.

"Да се борят, да преследват мечтите си и да прославят България", призова златната ни боксьорка.

Разковничето зад успеха е екипът зад спортистите и треньорите - психолози, лекари и масажисти.

За Стойка медалът не е комерсиален, а е олицетворение на хубавото, доброто и задружното.

 

Какво споделиха още те, вижте във видеото.