Политически престрелки - властта и протестите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След скандал групата на БСП напусна Народното събрание. Поводът - искане премиерът да дойде в парламента и да даде обяснение откъде ще дойдат средствата за социално-икономическите мерки, които предлага правителството.

Александър Иванов, депутат от ПГ на ГЕРБ, и Явор Божанков, депутат от ПГ на "БСП за България", влязоха в остър диспут по средствата за възстановяване от кризата и кой дава и разпределя парите, кой е виновен за сегашната парламентарна и извънпарламентарна криза, за протестите.

"В един момент, когато се тресе от скандали, а правителството е делегитимирано, да се харчат огромни средства за спасяване на имиджа на министър-председателя според нас е скандално. Затова държим той да дойде там, където му е мястото и да даде отчет - в Народното събрание. Той очевидно се скри", заяви Явор Божанков.

Министър-председателят показа в социалните мрежи къде е вчера, а днес депутатите от БСП ще бъдат изненадани, защото в парламента ще отидат членове на Министерси съвет, които да запознаят народните представители от всички парламентарни групи и българските граждани за мерките от втората вълна за подпомагане на българския бизнес и хората, заяви Александър Иванов. За европейските средства Иванов поясни, че Борисов е защитил един милиард повече при намален бюджет на ЕС заради напускането на Великобритания.

"Авторите на сегашната криза са двама - Бойко Борисов и главният прокурор Гешев. И двамата в момента бягат от дебати - единият излезе в отпуска, точно когато нашата парламентарна група го извика, а другият не дойде нито при гласуването на вота на недоверие, нито при неговоро обсъждане, нито сега", заяви Явор Божанков.

Вижте целия разговор във видеото.