Повече часове за кандидат-шофьорите искат асоциации от автомобилния бранш

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Увеличение на часовете за кандидат-шофьорите, в които задължително да залегнат обучение на младите водачи по автомагистрали и шофиране през нощта. Такова искане ще бъде изпратено до Министерството на транспорта от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. 

"Часовете за управление в момента са 31, като учебният час е 50 миунти. Те са крайно недостатъчни заради интензивното нарастване на автомобилите по нашите пътища и при това интензивно движение системата за подготовка трябва да работи адекватно. Това са часове, които дават единствено възможност бъдещият водач да проходи едвам-едвам", каза в "Денят започва" Красимир Георгиев - председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Според Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България учебните часове трябва да са 45. По думите на Георгиев предложение не е било прието заради натиск на сивия сектор в бранша.

"Дигитализацията на процеса значи да се премахне хартиеният носител. Искаме да се гарантира, че часовете се дават в пълен размер, а не на хартиен носител, който може да бъде манипулиран по всякакъв начин. При дигитализацията не само да се пренесе информацията от един носител на друг, а и да има джипиес проследяване, което гарантира, че часовете са дадени", отбеляза Петър Вутов - заместник-председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Как хартиените картони на курсистите могат да бъдат манипулира демонстрира Георги Бързаков - представител на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България в Югозападна България.

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад