Ще стихне ли напрежението сред българските фермери

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Когато един сектор застане с аргументираните си искания срещу правителството, те винаги са трудни, независимо колко разбиране има от страна на Министерство на земеделието, храните и водите. Предстои всеки един съюз, който членува в Национална асоциация на зърнопроизводителите да вземе решение на база на предложенията, които бяха направени. Това каза в студиото на "Денят започва" Радостина Жекова от Националната камара на зърнопроизводителите.

Съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев отбеляза, че при последните разговори с правителството на фермерите са направени предложения и няма нищо договорено. Според него към 92% от финансовите им искания има предложения. 

"Тепърва днес имаме управителни съвети, събрания по места, комуникация с членовете доколко всичко предложено удовлетворява земеделските производители членове", обясни той.

Вторият пакет е законодателен и предложението на правителството е до края на седмицата да се изготви план на ангажиментите на държавата със срокове, за да може "въпросните закони да видят бял свят", допълни той Караколев.

Какво още казаха представителите на фермерите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад