След убийството на Мартин Божанов: Има ли данни за натиск над съдии

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Рано или късно един цирей се пука и тогава процесите се ускоряват. Това са криминални сюжети, от една страна свидетелстващи за опити за неправомерно въздействие върху съдебната власт, а и не само опити, а от друга страна са белегза корупционни практики вътре в съда. Това каза в студиото на "Денят започва" доц. Борислав Цеков -  експерт по конституционно право, в коментар хода на разследването на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и фактите, които стават обществено достояние.

"Аз се надявам, че този криминален сюжет няма да остане с няколкото реда и предавания в криминалните хроника, а ще се разплете до дъно. Скептик съм към такива неща, но това не означава, че като граждани не трябва да настояваме да се стигне до дъно", допълни той.

И в миналото е имало е имало фигури като Божанов, отбеляза Емил Георгиев - адвокат от "Правосъдие за всеки" и припомни "случая с Красьо Черничкия, където става въпрос за кадруването в тогашния ВСС".

"За самия Божанов стана по-известен на широката общественост с разследването на Антикорупционния фонд под име "Списък за бърз контрол". Самото това разследване съдържа достатъчно данни да бъде образувано разследване, но такова разследване не беше образувано. Защо не беше - трябва да бъде попитан органът в България, който има монопол за образува такива разследвания, това е прокуратурата", отбеляза той.

Какви актуални теми, свързани със съдебната власт, още коментираха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад