Позиция на БЛС относно проверките на НЗОК

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От БЛС обявиха, че се противопоставят на опитите за административен тормоз от страна на НЗОК над лечебни заведения, ангажирани активно с лечението на пациенти с Covid-19 през изминалата тежка и трудна година и половина.

В централата на Съсловната организация има постъпили множество сигнали от болници в цялата страна за тенденциозни, масови проверки и искания за възстановяване на средства в условията на пандемия по формални причини: неспазен алгоритъм на лечение, отчетен пациент с антигенен тест, а не с PCR и др.

Темата дискутираме с д-р Иван Маджаров - председател на БЛС.

"Проверките се случват по начин, по който будят неспокойство сред нас. Не става въпрос за отчитане на несъществуващи пациенти, става въпрос за истински пациенти болни от ковид по време на преминалите две тежки вълни. Случаите са различни, тук става въпрос за едно заболяване за което никой нищо не знаеше, всеки ден се появявха нови и нови симптоми които засягат белия дроб, стомашно-чревния такт, цяла палитра от заболявания, които изискват диагностика и друг тип изследвания, които не могат да се подчиняват на алгоритъм написан преди ковид епидемията", обясни д-р Маджаров.

 

Целият разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад