Престъпленията на пътя - искания за по-ефективни наказания срещу дрогирани и пияни шофьори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП разговаряме отново за пътната безопасност с Илия Тодоров от Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и адв. Людмил Рангелов.

Припомняме си и случая, когато в Русе на бул. "България" преди 13 години загина 16-годишна ученичка. По този път преминава трафикът за Дунав мост. Близки на загинали искат законови промени и по-сериозни санкции за предотвратяване на тези произшествия.

Според адв. Людмил Рангелов увеличаването на наказанията не би решило проблемите с  безумието по пътищата.

"Основните проблеми са в относително неефективното правораздаване. В момента в новия парламент има внесени два законопроекта за промени в Наказателния кодекс, които касаят именно пътнотранспортните произшествия", каза адв. Рангелов.

От Българска асоциация на пострадалите при катастрофи предлагат отнемане на превозното средство на водачи, които го управляват след употреба на наркотици  или сериозно количество алкохол, посочи Илия Тодоров.

"Смятаме, че това би могло да даде някакъв резултат в борбата с този проблем, особено в последните месеци той излезе наяве, защото се проверяват повече водачи. Смятаме, че стъпки в тази посока биха били доста по-ефективни, отколкото да увеличаваме наказанията за вече предизвикана смърт на пътя. Тежките наказания, когато нсе случи вече трагедията, не връщат загиналия", заяви той.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад