Превозвачите излизат на протест, на 18 май спират автобусните превози

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Основните ни искания са премахване на биокомпонентата за 6 месеца, намаляване на акциза на горивата с 50% за 6 месеца и да не се разширява ТОЛ системата по второкласната пътна мрежа - да се наложи мораториум до януари следващата година, да се направи пълен одит на системата, който да стане публичен, и да се подсигурят субсидиите за автобусните превози. Това заяви в “Денят започва" Димитър Димитров - изпълнителен директор на Камарата на автомобилните превозвачи.

По думите му с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, ако бъде премахната биокомпонентата, а разходите на превозвачите нарастват заради поскъпването на горивата.

“Много от хората са на ръба на оцеляването, автобусните превози са след ръба на оцеляването, а неконкурентността по отношение на третото ни искане за ТОЛ системата. ТОЛ системата ни поставя  в изключително неприятна ситуация, защото с нея трябва да се прокарва политика, която да защити българския национален интерес, българските превозвачи и да се направи така, че транзитните превозвачи да плащат основната тежест”, реагира той.

Димитър Димитров беше категоричен, че на 10 май превозвачите излизат на протест, а на 18 май ще спрат автобусните превози.

Какво още каза изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад