Умишлен палеж е причината за пожара в Дома за стари хора “Св. Георги” във Варна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Все още се разясняват причините, довели до пожар в Дома за стари хора “Свети Георги” във Варна. Вчера при инцидента там загинаха четирима души, а две жени бяха настанени в болница с опасност за живота.

“Основната версия, по която работи полицията, е умишлен палеж. Иззети са записи от камерите, проведени са разпити на персонала и други лица, съпричастни към това деяние. На камерите ясно се вижда самия палеж”, съобщи от “Денят започва” старши комисар Атанас Миков - директор на ОДП-Варна.

Назначена е психиатрична експертиза на извършителя. Всичко свързано с него ще бъде изяснявано в хода на досъдебното производство, допълни той.

Окръжният прокурор Красимир Конов очерта какво следва от тук нататък - получаване на резултатите от експертизите и от извършените аутопсии, продължават и огледите на място, както и наблюдаващият прокурор да се запознае с всички събрани материали и да прецени дали следва да се привлече лице да бъде привлечено като обвиняем и каква мярка за неотклонение да му се наложи.

За двете жени, настанени в болница, първите 48 часа са най-критични, каза д-р Мариета Йовчева - началник отделение “Токсикология” към ВМА-Варна.

“При едно такова събитие се вдишват един букет от токсични газове. Винаги присъства въглеродния окис като силно отровен газ, тъй като става дума за пожар в битови помещения се отделят и различни концентрации цианидни съединения, на хлора, на сярата понякога. При всички случаи става дума за едно смесено отравяне при възрастни жени с множество придружаващи заболявания. Опасност за живота все още има и е възможно в резултат на този инцидент да настъпят някои усложнения”, допълни тя.

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад